Kombu Bio
Spara med dessa paket
-
Säker betalning med:
Produktvärden
-
Vegan- Den innehåller ingen ingrediens i djurens ursprung
-
Glutenfri Det garanterar att gluteninnehållet i slutprodukten är lika med eller mindre än 20 mg / kg
-
Inget tillsatt socker Inget socker med sötningsegenskaper har tillsatts till produkten.
-
Jästfri Indikerar frånvaro av jäst eller derivat, men kan innehålla spår
-
Inget salt tillsatt Det har inte tillsatts till produktnatrium eller salt.
-
BIO-EKO Organisk jordbruksproduktion, som respekterar miljön och är fri från bekämpningsmedel och transgen
Beskrivning
Kombu är en smakrik, jodrik tång som du kan tillaga med ris eller bönor för att ge mer smak (umami) till din maträtt. Kombu kommer från den kalla norra ön Hokkaido i Japan.
Indikation
Om du lägger till kombu till din maträtt under tillagningen får riset och bönorna ytterligare smak.
Japanerna använder kombu på samma sätt som de flesta européer använder lagerblad.
Kombu kommer från den norra ön Hokkaido, som har ett kallt klimat som är mycket gynnsamt för kombu-odling.
Kombu innehåller naturligt mycket jod (232,7 mg per 100 g).
Även om kombu i sig är ett bra ämne finns det för vissa grupper en övre gräns för dagligt intag.
Det är därför kombu inte äts, utan snarare används i matlagning.
Bra att veta:
- Natur vegan
- Äkta japansk tång
- De kommer i praktiska remsor
- De ger en extra smak (umami) till din maträtt
- De kan tillagas med ris, bönor eller grönsaker.
- De innehåller den högsta mängden jod av alla alger (232,7 mg per 100 g)
- De skördas på den kalla japanska ön Hokkaido.
- Tillverkad i Japan
Intagsläge
Koka 1 eller 1/2 remsa med ris, grönsaker eller baljväxter för extra umami. Ta bort remsan efter tillagning och kassera. Om du vill göra dashisoak, vila 1 remsa kombu och 2 bitar shiitake i 1 liter vatten i kylen i mellan 4 och 20 timmar.
Försiktighetsåtgärder
Kan innehålla spår av: Kräftdjur, fisk och blötdjur.
Lagringsförhållanden
Förvara efter öppning tätt på en torr, mörk plats i rumstemperatur (max 20 ° C).
Ingredienser
Kombu* (Japan).
* = ekologiskt jordbruk
(Näringsvärden gäller för 100 gram beredd produkt.)
Certifikat
NL-BIO-01Näringsbord
-
För
-
Energiskt värde37 kcal
-
Lipidfetterg
-
Mättade fettsyrorg
-
Kolhydrater / kolhydrater2.4 g
-
Sockerg
-
Kostfiber9.4 g
-
Proteiner1.8 g
-
Salt0.53 g
Specifikationer
-
Det finns inga frågor för den här artikeln än.
Frågor och svar
Ställ en fråga om den här artikeln så får du svar från en enorm Naturlovers community
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.