Oljor och vinäger
Vad skulle vi göra utan olja eller vinäger? Dessa två naturliga produkter är viktiga för beredningen av alla typer av recept.
Vad skulle vi göra utan olja eller vinäger? Dessa två naturliga produkter är viktiga för beredningen av alla typer av recept.
Filtrera efter
Sortera efter
Vad skulle vi göra utan olja eller vinäger? Dessa två naturliga produkter är viktiga för beredningen av alla typer av recept.
I Medelhavet har vi turen att ha produkter som extra virgin olivolja eller vinäger. Även om det finns många fler typer av oljor (kokos, sesam, linfrö, valnöt, argan...) och vinäger (äpple, ris, umeboshi...) som kommer att ge en annan touch till dina sallader, röror och annat hälsosamt rätter.. Vi inbjuder dig att upptäcka dem på Naturitas!
typer av oljor
Utan tvekan är olivolja den mest kända och mest använda i vårt kök, i någon av dess varianter: extra jungfruolja (erhållen från första pressningen), jungfruolja (med mindre renhet) och olivolja. olivolja (blandning av båda). Av dessa tre typer av olivolja är den godaste och nyttigaste extra virgin olivolja.
Det finns andra typer av oljor med intressanta egenskaper. Till exempel kokosolja, som används både i matlagning och i kosmetika; linolja, full av Omega 3; sesamolja, mycket välsmakande och rik på många mineraler och Omega 6; eller arganolja, mycket uppskattad för hår- och hudvård, även om den också används i köket.
typer av vinäger
Den mest kända är vitvinäger, gjord av sockerrör eller majs, samt vinvinäger med dess varianter som sherryvinäger eller modenavinäger. Mjukare och mer delikat, äppelcidervinäger är bra för sallader och fisk, medan risvinäger används för att krydda många orientaliska rätter som sushi. Vinäger är också en bra antioxidant, antiinflammatorisk och antibakteriell.
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.