- Kategorier av hem och kök
Stekpannor och grytor
Pannor är det mest mångsidiga köksredskapet och vi använder dem för att laga all slags mat, kött, fisk, grönsaker, ägg, frukostförberedelser och även för att kombinera pasta, ris, baljväxter eller potatis med tillbehör.
Pannor är det mest mångsidiga köksredskapet och vi använder dem för att laga all slags mat, kött, fisk, grönsaker, ägg, frukostförberedelser och även för att kombinera pasta, ris, baljväxter eller potatis med tillbehör.
Filtrera efter
Sortera efter
31 produkter
31 produkter
31 produkter
Pannor är det mest mångsidiga köksredskapet och vi använder dem för att laga all slags mat, kött, fisk, grönsaker, ägg, frukostförberedelser och även för att kombinera pasta, ris, baljväxter eller potatis med tillbehör.
Det finns ett brett utbud av stekpannor, vad gäller storlekar, former eller material och även om vi i allmänhet inte vet vad varje sort är till för, är sanningen att de har specifika användningsområden och de skiljer sig också åt genom att vara lämpliga eller inte för olika typer av matlagning:
1. Glaskeramik
2. Induktion
3.gas
4. Elektrisk
5. Ugn
typer av pannor
Ett av sätten att klassificera kokkärl är efter deras form och egenskaper, som ger dig information om hur de används:
Omelettpannor och pannor till crepes, pannkakor eller pannkakor har ganska låga väggar och finns i olika storlekar, men det som kännetecknar dem mest är att de har goda non-stick egenskaper och bra värmeledning.
Stekpannor, stekpannor, wokpannor och djupa stekpannor kännetecknas av att de har högre väggar, vissa fler än andra, de är pannor med många olika storlekar, de har en mycket bra värmefördelning och är kapabla med avseende på de två första. att tåla tillagning på hög värme.
Grillpannor har raka sidor, är vanligtvis kvadratiska till formen och har förhöjningar över hela ytan.
kokkärl efter material
- Keramiska pannor: de släpper inte ut giftiga ämnen om de rivs, lämpliga för matlagning vid låga eller medelhöga temperaturer, graden av non-stick är låg och de kräver mycket underhåll.
- Kopparpannor: lätta, med bra värmefördelning och fungerar bra för matlagning på låg till medelhög värme.
- Gjutjärnspannor: hållbara, tåliga, mångsidiga, bra värmefördelning och motståndskraftiga mot höga temperaturer. De har en högre kostnad.
- Pannor i rostfritt stål: de rostar inte, de har inte en särskilt homogen värmefördelning och de behöver särskild omsorg.
- Smidda aluminiumpannor: lätta och billiga alternativ.
- Titanpannor: lite tyngre än andra, de tillåter matlagning med mindre olja, de fördelar värmen bra och kräver inte mycket underhåll.
- Glaspannor: de släpper inte ut giftiga ämnen eller tungmetaller, de fungerar bra för matlagning vid låga eller medelhöga temperaturer och deras material är inte poröst, så de behåller inte lukter eller smaker.
*Det finns även material som teflon eller diffusorfonder, tillsatta i olika typer av pannor för att förbättra deras egenskaper.
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.