Socker
Vem har sagt att det är dåligt att äta socker? Om det konsumeras måttligt är socker en naturlig produkt som ger energi, såväl som vitaminer och mineraler. Få reda på mer!
Vem har sagt att det är dåligt att äta socker? Om det konsumeras måttligt är socker en naturlig produkt som ger energi, såväl som vitaminer och mineraler. Få reda på mer!
Filtrera efter
Sortera efter
Vem har sagt att det är dåligt att äta socker? Om det konsumeras måttligt är socker en naturlig produkt som ger energi, såväl som vitaminer och mineraler. Få reda på mer!
Förutom vitt socker finns det idag många typer av ekologiskt socker som lämpar sig för alla typer av behov. Till exempel farinsocker, helt farinsocker, rörsocker, björksocker, kokossocker m.m. Andra sorter som panela, som är gjord på oraffinerat socker, blir också mer populära.
Skillnad mellan vitt, brunt och farinsocker
Vitt eller blanquillasocker, det mest kända, erhålls från betor eller sockerrör och genomgår en raffineringsprocess som ger det dess karakteristiska färg. För sin del framställs farinsocker på liknande sätt som vitt, men melass (rörjuice) tillsätts, vilket ger det en distinkt färg och smak. Slutligen är helt farinsocker oraffinerat socker, klibbigare och sötare.
Vilken typ av socker är nyttigare? Tillverkningsprocessen är likartad i alla tre fallen, så sockrets egenskaper varierar lite; även om helt farinsocker är det minst bearbetade och därför behåller mer näringsämnen.
Panela och andra typer av sockerarter
Även om vi i Europa främst äter socker från betor, är rörsocker, basen i produkter som panela, alltmer närvarande. Panela är en pasta erhållen från oraffinerad rörsockersirap, som har alla fördelar med helt farinsocker och presenteras i block eller mald.
Förutom rör- och betsocker finns andra sockersorter som björksocker eller kokossocker. De är sockerersättningar med ytterligare fördelar.
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.