kryddor
Kryddor är kryddor av vegetabiliskt ursprung som traditionellt användes för att konservera mat. Det finns olika typer av kryddor, erhållna från löv, frön eller bark från olika aromatiska växter, med intressanta hälsosamma egenskaper och som kommer att ge en speciell touch till dina recept. Lär känna dem!
Kryddor är kryddor av vegetabiliskt ursprung som traditionellt användes för att konservera mat. Det finns olika typer av kryddor, erhållna från löv, frön eller bark från olika aromatiska växter, med intressanta hälsosamma egenskaper och som kommer att ge en speciell touch till dina recept. Lär känna dem!
Filtrera efter
Sortera efter
Kryddor är kryddor av vegetabiliskt ursprung som traditionellt användes för att konservera mat. Det finns olika typer av kryddor, erhållna från löv, frön eller bark från olika aromatiska växter, med intressanta hälsosamma egenskaper och som kommer att ge en speciell touch till dina recept. Lär känna dem!
typer av kryddor
Mångfalden av typer av kryddor är lika bred som växtvärlden. Å ena sidan har vi söta kryddor, som kanel, vanilj eller muskotnöt, som används flitigt i konfektyr men också för att tillaga några orientaliskt inspirerade rätter.
Heta kryddor kommer från öst, börjar med peppar (vit, svart, cayenne, rosa...) och fortsätter med paprika, chili eller chili. Aromatiska kryddor för sin del ger smak åt rätter och är i många fall substitut för salt. De innehåller mycket populära kryddor som vitlök, persilja, mynta eller senap, men även hälsosamma kryddor från mer exotiska källor som gurkmeja eller ingefära.
Mindre kända, men också flitigt använda i köket, är bittra kryddor som sesam eller kardemumma, som bör användas med måtta på grund av sin starka smak.
kryddblandningar
Kryddblandningar är kombinationer av kryddor och örter för användning i matlagning, mycket populära i vissa länder. De mest kända är curry (med peppar, gurkmeja, koriander och spiskummin) och garam masala (peppar spiskummin, koriander, kardemumma, kryddnejlika, lagerblad, kanel, etc.) Även om det finns många fler såsom japansk shichimi, pulver av fem kinesiska kryddor, marockanska Ras El Hanout... Testa att lägga till dem i dina recept så får du se!
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.