Jäst
Jäst är inte bara nödvändigt för tillverkning av bageri-, konditorivaror och konfektyrprodukter av så kallad surdeg, utan vissa typer av jäst är också ett hälsosamt kosttillskott med överraskande egenskaper. Det är en fascinerande naturprodukt eftersom den är "levande" och är väldigt lätt att förbereda även hemma. Hitta alla typer av jäst du vill ha hos Naturitas : naturjäst, öljäst, röd risjäst, etc.
Jäst är inte bara nödvändigt för tillverkning av bageri-, konditorivaror och konfektyrprodukter av så kallad surdeg, utan vissa typer av jäst är också ett hälsosamt kosttillskott med överraskande egenskaper. Det är en fascinerande naturprodukt eftersom den är "levande" och är väldigt lätt att förbereda även hemma. Hitta alla typer av jäst du vill ha hos Naturitas : naturjäst, öljäst, röd risjäst, etc.
Filtrera efter
Sortera efter
Jäst är inte bara nödvändigt för tillverkning av bageri-, konditorivaror och konfektyrprodukter av så kallad surdeg, utan vissa typer av jäst är också ett hälsosamt kosttillskott med överraskande egenskaper. Det är en fascinerande naturprodukt eftersom den är "levande" och är väldigt lätt att förbereda även hemma. Hitta alla typer av jäst du vill ha hos Naturitas : naturjäst, öljäst, röd risjäst, etc.
vad är jäst
Jäst är namnet på en familj av svampar som används i bageri och konfektyr för jäsning av degen, för att få den att "växa" och få den önskade konsistensen. Känd sedan urminnes tider gör jäst det möjligt för bröd, kex och andra produkter att få rätt mjukhet och fluffighet för konsumtion. Det är därför användningen av jäst är avgörande i många recept av denna typ.
typer av jäst
Huvudtyperna av jäst är naturlig jäst, även känd som "levande" jäst, och kemisk jäst eller bakpulver. Skillnaden är att den förra består av aktiva svampar som jäser och omvandlar degen, medan den senare är en kemisk produkt som efterliknar effekterna av naturlig jäst.
Bland typerna av naturlig jäst är moderjäst eller surdeg den mest kända. Det är en blandning av vatten och mjöl som inte har tillsatt jäst, utan får stå tills det genererar sina egna jäser. Det är jästen som används för att göra bröd, och det är därför den också kallas för bagerijäst.
På grund av deras egenskaper finns det jäst som fungerar som näringstillskott, som bryggjäst, som är mycket näringsrikt, eller röd risjäst, som sänker kolesterolet.
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.