choklad
Det finns säkert ingen naturlig produkt som är så populär och nyttig som choklad. Den är näringsrik, antioxidant, stimulerande, skyddar hjärtat, stärker minnet... och den är dessutom väldigt bra!
Det finns säkert ingen naturlig produkt som är så populär och nyttig som choklad. Den är näringsrik, antioxidant, stimulerande, skyddar hjärtat, stärker minnet... och den är dessutom väldigt bra!
Filtrera efter
Sortera efter
- -15%
- -20%Naturitas Essentials
Pack Mörk choklad 85% ekologisk kakao
2 Enheter - 100g62,58 kr Msrp Price 78,14 kr - -31%
- Vivani
Överlägsen 100 % mörk choklad med ekologiska kakaonibs
80 g (Choklad - Kakao)39,30 kr As low as 37,33 kr - -24%
- -24%
- -24%
-
- -36%
- -36%
-
Det finns säkert ingen naturlig produkt som är så populär och nyttig som choklad. Den är näringsrik, antioxidant, stimulerande, skyddar hjärtat, stärker minnet... och den är dessutom väldigt bra!
Men alla typer av choklad är inte lika nyttiga: mjölkchoklad är inte detsamma som ren choklad; inte heller är en industriell choklad lika hälsosam som en ekologisk, ekologisk eller biochoklad. Upptäck skillnaden och ta reda på vilken som är den bästa chokladen!
typer av choklad
Choklad är gjord av frukterna av kakao, ett träd som växer i varma områden. Ren kakao är bitter, så smör och socker tillsätts för att göra choklad. Därifrån kan andra ingredienser införlivas som ger oss olika typer av choklad:
- Mörk choklad: den måste ha minst 43% kakao, om den är högre än 50-70% skulle det vara "ren" choklad.
- Mjölkchoklad: mjölk tillsätts. Den har en mildare smak, men också mer fett.
- Vit choklad: innehåller inte kakaopulver, endast kakaosmör, mjölk, socker och aromer.
Dessutom kan vi ha choklad med nötter, choklad med frukt och andra presentationer förutom den klassiska chokladkakan, som chokladgrädde eller kakaobönor. Generellt gäller att ju högre halt kakao, desto nyttigare är chokladen.
Ekologisk, ekologisk eller biochoklad
Ekologisk choklad, även känd som ekologisk eller biochoklad, är en typ av choklad som är gjord på kakao från hållbara gårdar, som inte använder bekämpningsmedel och andra kemiska medel. Produkten hanteras så lite som möjligt, utan att tillsätta konserveringsmedel eller onödiga tillsatser. Resultatet är en choklad som är nyttigare och nyttigare för både planeten och de samhällen som producerar kakaon.
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.