äppelpektin
Spara med dessa paket
-
Säker betalning med:
Beskrivning
Äppelpektin används som ett vegetabiliskt gelningsmedel för att göra fruktsylt och gelé.
Indikation
Pektiner är naturliga polysackarider som finns i väggarna i växtceller. De är särskilt känsliga för 3 faktorer: PH (ju högre surhet, desto större gelning), socker (från 10 till 80%) och kalcium (närvaro av kalciumjoner i mjölken).
Intagsläge
Det rekommenderas att dispergera pektinet i kallt vatten, blanda det först med de andra torra ingredienserna och hälla över vätskan som ska användas lite i taget med hjälp av turmixen. Det kan också dispergeras i olja, sockersirap, likör, etc.
Om vi vill lösa upp det bättre kan vi värma upp det till 80-85º C. Hårt vatten kräver längre tillagningstid.Pektingelning på grund av kalciumverkan i mejeriprodukter uppstår under kylning. Den slutliga texturen erhålls efter 24 timmar. Cirka 3 g pektin motsvarar ett ark gelatin
Dess huvudsakliga egenskap är dess ljushet och transparens och dess förmåga att motstå frysnings- och upptiningsprocesser. Dess doser är 3 % i kallt vatten och 6 till 8 % i varmt vatten.
Försiktighetsåtgärder
Kan innehålla spår av nötter och sesam.
Lagringsförhållanden
Förvara på en sval plats (under 18ºC), torr, skyddad från solljus och isolerad från marken.
Ingredienser
Icke-amiderat äpplepektin.*
(*) Speciellt för ekologiska recept.
Näringsbord
-
För
-
Energiskt värde239 kcal
-
Lipidfetter1 g
-
Mättade fettsyror1 g
-
Kolhydrater / kolhydrater25 g
-
Socker25 g
-
Kostfiber65 g
-
Proteiner1 g
-
Saltg
Specifikationer
-
Det finns inga frågor för den här artikeln än.
Frågor och svar
2 frågor
Ställ en fråga om den här artikeln så får du svar från en enorm Naturlovers community
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.