Eco Dehydrated Water Kefir Granulat
Produktvärden
-
Vegan- Den innehåller ingen ingrediens i djurens ursprung
-
Laktosfri Indikerar laktos frånvaro, men kan innehålla spår
-
Organisk Organisk jordbruksproduktion, som respekterar miljön och är fri från bekämpningsmedel och transgen
-
Vegetarian Det innehåller inte djur, men kan ha derivat av dessa som mjölk, ägg eller honung
-
Mycket snabbt och det var så trevligt att få min beställning snart
Muito rapido e foi tão bom receber logo a minha encomenda
Översätts från naturitas.pt
Se original -
Jag har haft dem en kort tid men jag gillar dem och tillredningen är väldigt enkel.
Los tengo desde hace poco pero me gustan y la preparación es muy sencilla.
Översätts från naturitas.es
Se original
Eco Dehydrated Water Kefir Granulat recensioner
Baserat i 2 recensioner
-
5 stjärnstjärnor2
-
4 stjärnstjärnor0
-
3 stjärnstjärnor0
-
2 stjärnstjärnor0
-
1 stjärna0
Beskrivning
Kefirkos Eco dehydrerade vattenkefirgranulat innehåller en tillräcklig mängd för att förbereda 600 ml vattenkefir (liten behållare).
- Hållbarheten för uttorkade granulat är 1 år.
- Varje förpackning visar maximalt datum då de kan dehydreras.
- Alla granulat åtföljs av deras aktiverings-/användningsinstruktioner.
Vattenkefir är en utsökt naturlig probiotisk dryck gjord med vatten, kefirgranulat och socker. Den innehåller inte laktos, den är idealisk för vegan och vegetarisk kost.
Indikation
För att göra vattenkefir behöver du bara levande kulturer - vattenkefirgranulat, även känd som tibicos, tibi eller sockergranulat. Granulatet består av en serie kulturer av olika stammar av bakterier och jäst, som hålls samman tack vare en matris av polysackarider som skapas av bakterierna själva. Kulturen livnär sig på glukos och producerar mjölksyra och koldioxid, vilket skapar en kolsyrad jäst dryck med mycket låg mängd socker.
Intagsläge
Det rekommenderas att använda helsocker eller torkade frukter (dadlar, torkade plommon, torkade fikon, etc.), dessa ger de nödvändiga näringsämnena till jäsningen och ger smak åt kefiren.
- Placera vattenkefirgranulerna i glasbehållaren och tillsätt färskt vatten upp till den andra ringen.
- Tillsätt socker och/eller torkad frukt. Med den mängd tibicos som skulle uppta hela utrymmet längst ner på sillocket (med det genomskinliga övre locket påskruvat) kan du förbereda upp till 0,6L vattenkefir.
- Skruva av det övre (genomskinliga) locket på behållaren något så att luften kan cirkulera ordentligt, vilket kommer att underlätta jäsningen. Låt det stå så här, i rumstemperatur, i cirka 24 timmar.
- Efter den första jäsningen (mer eller mindre 48 timmar) kan du använda tillbehöret till juicepressen, fästa det på sillocket, för att pressa saften av din favoritcitrusfrukt direkt på vattenkefiren.
- Efter att ha tillsatt juicen är det den perfekta tiden att servera vattenkefiren med hjälp av sillocket som skruvas på behållaren. Det här locket är utformat så att när du försiktigt häller kefiren, stannar granulerna inuti behållaren, vilket skiljer dem från vattenkefiren du precis förberedde.
Lagringsförhållanden
Håll granulaten så aktiva som möjligt, om de inte jäser kan de förvaras i kylen i 2 veckor. Du måste helt enkelt förvara dem i en lösning av vatten med socker och i kylen.
Ingredienser
Uttorkat vatten kefir korn.
Certifikat
SI-EKO-001
-
Det finns inga frågor för den här artikeln än.
Frågor och svar
Ställ en fråga om den här artikeln så får du svar från en enorm Naturlovers community
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.