Original Kombucha Bio
Spara med dessa paket
-
Säker betalning med:
Produktvärden
-
Alkoholfri Innehåller inte alkohol
-
BIO-EKO Organisk jordbruksproduktion, som respekterar miljön och är fri från bekämpningsmedel och transgen
Beskrivning
Vem skulle berätta för oss att en drink med tusentals år av historia skulle bli på modet? Du har rätt. Kombucha har nyligen kommit in på vår lista över hälsosamma alternativ när vi tänker på en uppfriskande drink. Men till skillnad från andra har kombucha ett hälsosamt plus, som snabbt vinner mark.
Indikation
Men vad är kombucha?
Det är en fusionsdryck. Det är med andra ord en dryck som kombinerar teets fördelar med de friska fördelarna med fermenterade drycker, och allt utan alkohol, så att allt är positivt.
Vi måste leta efter kombuchas ursprung i teets vagga, det vill säga i Kina, när de under Han-dynastin, för cirka 2 000 år sedan, upptäckte att te kunde jäsa och få en bubblig dryck med en behaglig smak. På kort tid blev denna tusenåriga läsk väldigt populär och kejsarna ansåg att den var ett livselixir.
Nuförtiden, med allt vi vet om probiotika, är det kvalificeringsmedlet vettigt, eftersom fler och fler fördelar upptäcks med fermenterad mat och hur de hjälper oss att förbättra vårt välbefinnande i tarmen och i allmänhet.
Hur tillagas kombucha?
Råvaran för att göra kombucha är te (Camellia sinensis) som fermenteras med en blandning av mikroorganismer som bildar en sorts "svamp" som kallas SCOBY och är väldigt lik kefirsvampen. Bland de många mikroorganismer som vi hittar i SCOBY sticker bakterier som Komagataeibacter, Gluconobacter, Acetobacter ut; Lactobacillus, Lactococcus och jästsvampar såsom Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii, Kloeckera apiculata, Saccharomyces cerevisiae, Zygosaccharomyces bailii, Torulaspora delbrueckii och Brettanomyces bruxellensis.
Efter denna första jäsning tillsätts juice för att smaksätta den och den får jäsa igen. Tack vare denna andra jäsning får drycken arom, smak och dess säregna bubblor, vilket gör den till en hälsosam, naturlig och mycket rik läsk.
Kombucha är en rik och hälsosam läskdryck, tack vare sin dubbla jäsning.
Med naturliga vitaminer.
Förutom antioxidanterna i teet och den probiotiska effekten av mikroorganismerna som jäser det, döljer kombucha fortfarande en annan hemlighet.
Och det är att med så mycket jäsning lämnar vi tillräckligt med tid för kombucha-mikroorganismerna att tillverka vitaminer som berikar drycken. Faktum är att man räknar med att ett glas kombucha ger 1,5 mg vitamin B1, 16 mg vitamin B2, 1 mg vitamin B6 och 50 mg vitamin C, förutom polyfenoler, organiska syror och en liten del protein.
Så om du letar efter en uppfriskande, näringsrik, rik och mycket hälsosam dryck, tänk på kombucha. Prova det och du kommer att se hur du kommer att gilla det!
Intagsläge
Skaka inte, öppna försiktigt. Ta efter smak
Lagringsförhållanden
När den öppnats, förvara max 7 dagar i kylen.
Ingredienser
Vatten, rörsocker*, grönt te* (0,14%).
*Ingredienser från ekologiskt jordbruk.
Näringsbord
-
För
-
Energiskt värde8 kcal
-
Lipidfetter0.1 g
-
Mättade fettsyror0.1 g
-
Kolhydrater / kolhydrater1.82 g
-
Socker1.8 g
-
Kostfiberg
-
Proteiner0.06 g
-
Salt0.02 g
Specifikationer
-
Det finns inga frågor för den här artikeln än.
Frågor och svar
Ställ en fråga om den här artikeln så får du svar från en enorm Naturlovers community
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.