Maitake
Spara med dessa paket
-
Säker betalning med:
Produktvärden
-
BIO-EKO Organisk jordbruksproduktion, som respekterar miljön och är fri från bekämpningsmedel och transgen
Beskrivning
Maitake-svampen är en svamp som har ätits som mat i Asien i tusentals år. De använde den också för att förbereda botemedel, den är också känd under namnet "den dansande svampen", känd för sin smak och sina hälsosamma fördelar. Maitake-svampar växer i bergen i nordöstra Japan. Den finns också i USA, öster om Klippiga bergen. Maitake är en mycket stor svamp och kan växa till storleken på en basketboll. I Japan kallas Maitake-svampen "kungssvampen". Maitakes fruktkropp och mycelium används medicinskt. I Kina och Japan har man ätit Maitake-svampar i 3 000 år. För flera år sedan i Japan hade Maitake penningvärde och var värd sin vikt i silver. Historiskt sett har Maitake använts som adaptogen och tonic. Det användes som ett livsmedel för att främja välbefinnande och vitalitet. Maitake-svampens egenskaper har studerats sedan mitten av 1980-talet. Denna svamp innehåller polysackarider som är bland de mest kraftfulla som studerats hittills. När det tas oralt absorberas det lätt. Maitake-svampen är utsökt och köttet är mjukt, med utmärkta näringsegenskaper.
�Hur tar jag Maitake?
Ta 1 till 3 teskedar om dagen efter smak.
Lagringsförhållanden
Förvara på en sval plats (under 18ºC), torr, skyddad från solljus och isolerad från marken. Konsumera helst före det datum som anges på förpackningen.
Sammansättning av Maitake
Rent ekologiskt maitakesvamppulver* (100%) (Grifola frondosa).
(*) Från ekologiskt jordbruk.
Näringsbord
-
För
-
Energiskt värde283 kcal
-
Lipidfetter3.57 g
-
Mättade fettsyror0.55 g
-
Kolhydrater / kolhydrater26.6 g
-
Socker7.73 g
-
Kostfiber36.87 g
-
Proteiner17.69 g
-
Salt0.02 g
Specifikationer
-
Det finns inga frågor för den här artikeln än.
Frågor och svar
Ställ en fråga om den här artikeln så får du svar från en enorm Naturlovers community
Om du inte ser det, kolla skräppost, det kan ha markerats som skräppost.